Recenzia: Ako nechovať Bojovnice

Na začínajúcich akvaristov nielen tých, ktorí chcú chovať bojovnice, na internete často krát číhajú rôzne nástrahy. Toto je jedna z nich na ktorú chcem týmto článkom upozorniť.

bojovnice

 

 

Pozeral som na internete ceny akvárií. Do očí mi udrelo TOTO akvárium, ktoré je umiestnené ako TOP 16 najpredávanejšie v kategórii akváriá!!! Ako skoro pri každom produkte aj pri tomto akváriu je uvedený jeho stručný popis, ktorý znie takto: Akvárium Betta Marina Kit Boy 2l – Akvarijné plastový set v modernom poňatí pre začínajúcich akvaristov. Veľkosť: 13,5 x 13,5 x výška 15 cm. – Sety boli navrhnuté v rôznych prevedeniach s modernými prvkami. Každý set má špecifický dizajn, ktorý má by navrhnutý pre určitý segment zákazníkov.

Podľa uvedených rozmerov je čistý objem vody v akváriu 2,6 litrov. A to bez akejkoľvek rastlinnej, alebo inej prírodne dekorácie, filtra, ohrievača. Podľa môjho názoru sa jedná skôr o hračku, ako o skutočné akvárium. To, že v obchodoch držia Bojovnice v takýchto nádobkách, je síce zlo, ale počíta sa to len ako dočasná nádrž.

Pozrime sa čo hovoria stránky o chove Bojovníc.

Wikipedia – udáva, že na chov bojovníc je potrená MINIMÁLNE 10 litrová nádrž, ak chcem chovať pár nádrž nesmie byť menšia ako 30 litrov.

http://bettasplendens.wbl.sk – nádž musí mať minimálne 10-20 litrov, rovnako ako na Wikipédii, pár minimálne 30 litrov.

Na portáli https://rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra je uvedená rovnaká informácia nádrž minimálne 10 litrov pre pár minimálne 30 litrov.

Odporúčanie ku chovu Bojovnice

Nechcem v tomto článku kritizovať, alebo robiť zámerne zlú recenziu, ale chcem začínajúcich akvaristov upozorniť aby určite nekupovali toto akvárium, aj napriek tomu, že v popise akvária je uvedené, že je vhodné pre začínajúcich akvaristov a chov bojovníc. Bojovnice sa v ňom trápia, dlho nevydržia a hraničí to s ich týraním.

Ak chcete mať z Bojovnice radosť, radšej si priplaťte pár korún a doprajte jej šťastné prostredie napríklad v tejto nádrži, v začiatočnom sete nájdete všetko čo do akvária potrebujete nie v špičkovom, ale aspoň v kvalitnom prevedení. Vaša Bojovnica sa Vám určite odvďačí a budete z nej mať radosť oveľa dlhšie. Recenziu na nádrž Dennerle nájdete TU.

 

[socialpoll id=”2467210″]
One Comment

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *