Videonávod: Africká ,,Stena” | 120 Litrov

Na internete je možné nájsť množstvo inšpiratívnych videí. Youtubový kanál Aquascaping Lab prináša rôzne krásne tutoriály prezentujúce založenie akvária a jeho “vývoj.  V tomto článku vám predstavujeme video s aquascapom navaným Africká stena. Akvárium má 120 litrov, a základ tvoria veľké lavové a seyriu kamene. Akvárium je opticky rozdelené stenou z kameňov na prednú a zadnú časť, pričom v zadnej časti, je dno viacej obohatené o výživový substrát, je položené vyššie a sú v ňom nasadené na výživu a svetlo náročnejšie rastliny. Naopak v prednej časti sa nachádza kozmetický štrk, v ktorom sú nasadené na živiny menej náročné Cryptocoryny. Nie každému sa takýto aquascape musí zákonite páčiť, ale v každom prípade predstavuje krásne spestrenie v pretlaku minimalistických Iwagumi štýlov :).

Akvárium

Veľkosť akvária: 80 x 35 x 45h 120 L

Dno: Biely kozmetický piesok, výživový substrát ako napríklad TENTO

Dekorácie: lávové kamene, seyriu kamene

Rastliny: Cryptocoryne Becketii, Cryptocoryne Undulata Red, Cryptocoryne Parva, Lilaeopsis Novaezelandiae, Anubias Nana, Microsorum Windelow, Lobelia Cardinalis, Taxiphyllum sp Taiwan moss, Riccardia moss.

Technika: externý filter,  Co2 , sterilizátor CHIHIROS DOCTOR.

Ryby a krevetky: Trigonostigna Heteromorpha, Hemigrammus Erythrozonus, Neritina pulligera, Amano shrimp Caridina japonica, Atyopsis Moluccensis Shrimp, Otocinclus, Corydoras.

 

Videotutoriál: Africká Stena


Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *